Wie ik ben
Ik ben Bart van Leeuwen
De rode draad in mijn leven – en dus ook in mijn werk als spreker – is nieuwsgierigheid. Ik was zeker geen model-leerling, maar ik wilde wél altijd nieuwe dingen leren. Die honger naar nieuwe dingen is er tot op de dag van vandaag. Zeker als het om het leggen van verbindingen gaat. Waar problemen en uitdagingen vaak uniek lijken voor een domein, is dit lang niet altijd zo. Vaker dan je denkt, is er een link met andere domeinen.
Andere rode draden in mijn leven en mijn interesse zijn de feilbaarheid van het menselijke brein, de invloed van techniek op ons leven en de illusie van voorspelbaarheid. Ik houd ervan om jou – als onderdeel van mijn publiek – met mijn blik naar je eigen uitdagingen te laten kijken. Zodat je weggaat met inspiratie, om ook nieuwsgierig te blijven!
En niet alleen hoop ik dat jij met meer inspiratie naar huis gaat aan het eind van een event; dat wil ik zelf ook. Ik leer van andere sprekers, ik leer van reacties op mijn talks. Want hoe meer je leert, hoe meer je je beseft hoe weinig je eigenlijk weet.


Wat mij drijft
mijn grootste angst
Ik ben bang dat wanneer mij of één van mijn collega’s iets overkomt, we achteraf constateren dat dit niet nodig was geweest. Dat alle informatie die nodig was om dit te voorkomen aanwezig was in onze eigen organisatie of organisaties waar we mee samenwerken. We waren simpelweg niet staat waren om de juiste informatie, op de juiste manier, op het juiste moment, bij de juiste persoon te krijgen.
De nieuwsgierigheid naar dit vraagstuk is de afgelopen 15 jaar mijn drijfveer, van puur technische data-oplossingen, langs de beperkingen van het menselijke brein, naar de filosofische manier van kijken naar wat er echt aan de hand is.
wat ik doe
verschillende petten en helmen
Ik ben - als je het mijn omgeving zou vragen - een a-typisch persoon; ik draag in het dagelijks (beroeps)leven meerdere petten en helmen.
De verbinding tussen die petten en helmen zit in mijn interesse voor menselijke besluitvorming. Hoe nemen we besluiten, wat doet externe druk met je brein en wat is de invloed van techniek?